ویروس کرونا نوعی ویروس همه گیر است و انواع مختلفی دارد و برخی از آنها باعث بیماری می شوند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی بیماری کووید 19 و علائم ویروس کرونا و همینطور اقدامات پیشگیرانه این بیماری خطرناک اشاره کنیم، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
زمینه پیدایش ویروس کرونا
ویروس کرونا در سال 2019، SARS-CoV-2، باعث همه گیری بیماری های تنفسی به COVID-19 نامگذاری شده است.
آنچه شما باید بدانید درباره بیماری کووید 19 ( COVID-19 ) بیماری ناشی از SARS-CoV-2 است! ویروسی که در دسامبر 2019 ظاهر شد، COVID-19 می تواند گونه ویروسی شدید درنظر گرفت و باعث مرگ میلیون ها نفر در سراسر جهان و همچنین اثرات ماندگار و جهش یافته در دراز مدت میشود.
یکی از عارضه های کووید 19 مشکلات تنفسی در برخی از افرادی که از این بیماری جان سالم به در برده اند. ویروس کرونا می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود، با آزمایش آزمایشگاهی این ویروس خطرناک تشخیص داده می شود.
واکسن های کووید -19 برای استفاده اضطراری توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده مجاز شده اند و برنامه های واکسیناسیون در ایالات متحده و در بسیاری از نقاط جهان در حال انجام است، پیشگیری شامل فاصله فیزیکی، زدن ماسک، بهداشت دست و صورت و دوری از دیگران در صورت احساس بیماری است.
ویروس کرونا چگونه منتشر می شود؟
در حال حاضر، محققان می دانند که ویروس کرونا از طریق قطرات و ذرات ویروسی که در هوا مانند : تنفس ، صحبت کردن، خندیدن، آواز خواندن، سرفه یا عطسه قابل انتشار هستند.
قطرات بزرگتر ممکن است در چند ثانیه به زمین بیفتند، اما ذرات ریز عفونی می توانند در هوا باقی بمانند و در مکانهای سرپوشیده بمانند، به ویژه در مکانهایی که افراد زیادی جمع شده اند و تهویه نامناسب وجود دارد، به همین دلیل است که استفاده از ماسک، بهداشت دست و فاصله فیزیکی برای جلوگیری از COVID-19 ضروری است.
کرونا چگونه شروع شد؟
اولین مورد COVID-19 در 1 دسامبر 2019 گزارش شد و علت آن ویروس جدید بود که بعداً SARS-CoV-2 نام گرفت، SARS-CoV-2 ممکن است از یک حیوان سرچشمه گرفته و تغییر کرده (جهش یافته باشد) بنابراین میتواند باعث بیماری در انسان شود.
در گذشته ، چندین شیوع بیماری های عفونی با ویروس هایی که از پرندگان، خوک ها، خفاش ها و سایر حیوانات منشأ می گرفتند ردیابی شده بود که جهش کرده و برای انسان ها خطرناک شد، تحقیقات ادامه دارد و ممکن است مطالعات بیشتری نشان دهد که چگونه و چرا ویروس کرونا تکامل یافته و باعث بیماری همه گیر شده است.
دوره پیش زمینه بیماری کووید 19 چقدر است؟
علائم در افراد دو تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود، فرد آلوده به ویروس کرونا تا دو روز قبل از ظاهر شدن علائم، به دیگران مسری است و بسته به سیستم ایمنی بدن و شدت بیماری، بین 10 تا 20 روز برای دیگران مسری باقی می ماند.
علائم ویروس کرونا چیست؟
علائم COVID-19 عبارتند از : سرفه، تب یا لرز، تنگی نفس یا مشکل تنفسی، درد ماهیچه ها یا بدن درد، گلودرد، از دست دادن چشایی یا بو، اسهال، سردرد های جدید، خستگی، حالت تهوع یا استفراغ، احتقان یا آبریزش بینی برخی از افراد مبتلا به کرونا ویروس خفیف COVID-19 دارند.
بیماری کووید 19 در نوع جهش یافته خود ممکن است بدون علامت باشد!
در برخی موارد با این حالCOVID-19 می تواند منجر به نارسایی تنفسی، آسیب دائمی ریه و ماهیچه های قلب، مشکلات سیستم عصبی، نارسایی کلیه یا مرگ شود.
در صورت داشتن تب یا هر یک از علائم ذکر شده در بالا ، قبل از مراجعه به مطب پزشک، مرکز مراقبت های فوری یا اورژانس، با پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی تماس بگیرید و علائم خود را از طریق تلفن توضیح دهید.
درباره علائم COVID-19 بیشتر بدانید، کرونا چیست؟
کووید 19 چگونه تشخیص داده می شود؟
کووید 19 از طریق آزمایش آزمایشگاهی تشخیص داده می شود، تشخیص تنها با معاینه دشوار است زیرا بسیاری از علائم و نشانه های COVID-19 می تواند ناشی از بیماری های دیگر باشد، برخی از افراد مبتلا به ویروس کرونا اصلاً علائم ندارند.
درباره آزمایش کووید 19 و اینکه چگونه کووید 19 درمان می شود؟
درمان COVID-19 علائم و نشانه های عفونت را برطرف می کند و از افراد مبتلا به بیماری شدیدتر حمایت میکند، در موارد خفیف بیماری کروناویروس، پزشک ممکن است اقداماتی مانند کاهش تب یا داروهای بدون نسخه را توصیه کند و در موارد شدیدتر ممکن است به مراقبت در بیمارستان نیاز داشته باشند، جایی که بیمار ممکن است ترکیبی از درمانها را دریافت کند که شامل استروئیدها، اکسیژن، حمایت تنفسی مکانیکی و سایر درمانهای COVID-19 در حال توسعه است.
تزریق آنتی بادی های مونوکلونال به بیماران خاص در اوایل عفونت ممکن است علائم، شدت و مدت بیماری را کاهش دهد.
چگونه از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟
واکسن ها در حال حاضر مجاز به جلوگیری از عفونت با SARS-CoV-2 یا ویروس کرونا که باعث COVID-19 میشود هستند، اما تا به امروز در مورد چگونگی تأثیر واکسن ها بر توانایی فرد در انتقال ویروس قابل درک نبوده است!
اقدامات احتیاطی مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و بهداشت دست باید بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون فرد ادامه یابد تا از شیوع COVID-19 جلوگیری شود، هرچند که این اپیدمی و انتشار ویروس پایان یابد عواقب آن در نوع جهش یافته آن دور از انتظار نیست!
درباره واکسن COVID-19 و راههای محافظت از خود بیشتر بدانید، آیا COVID-19 باعث مرگ می شود؟
بله، کووید 19 در نوع شدید (دلتا) میتواند کشنده باشد، هر چند روند انتقال ویروس ضعیف تر میشود اما در نوع جهش یافته خود سرعت انتقال بالایی دارد!
خودسنجی کرونا ویروس و سوالات متداول واکسن COVID-19 علائم را که جلوتر قرار میدهیم بررسی کنید.
اطلاعات مربوط به انواع واکسن کرونا را دریافت کنید و با زدن واکسن مورد تایید بهداشت جهانی هم باعث بهداشت سلامت عمومی و خود را از دیگران در صورت احتمال به گرفتن ویروس محافظت کنید.
اکنون بررسی کنید چرا به آن کرونا می گویند؟
کرونا ویروس ها به دلیل ظاهر خود نامگذاری شده اند: ‘corona‘ به معنی ‘تاج’ است! لایه های بیرونی ویروس با پروتئین های سنبله ای پوشانده شده است که مانند تاج آنها را احاطه کرده است.
آیا این ویروس کرونا با SARS متفاوت است؟
SARSمخفف سندرم تنفسی حاد شدید است، در سال 2003 شیوع سارس افراد متعددی را در چندین کشور تحت تاثیر قرار داد و در سال 2004 پایان یافت!
ویروس کرونا یا COVID-19مشابه ویروس SARSدر سال 2003 است، از آنجا که کرونا ویروس 2019 مربوط به ویروس کرونا اولیه است که باعث SARSشده و همچنین می تواند باعث سندرم حاد تنفسی شود، ‘SARS‘ به نام آن وجود دارد: SARS-CoV-2.
هنوز اطلاعات زیادی در مورد این ویروس ها وجود ندارد، اما SARS-CoV-2سریعتر و قابلیت انتقال و انتشار بیشتری از ویروس SARS-CoV-1 2003دارد، احتمالاً به این دلیل است که چگونه به راحتی از فردی به فرد دیگر، حتی از افراد مبتلا بدون علامت ویروس منتقل می شود.
آیا انواع مختلفی از این ویروس کرونا وجود دارد؟
بله، انواع مختلفی از این ویروس کرونا وجود دارد! مانند دیگر ویروس ها، ویروس کرونا که باعث کووید 19 میشود نیز می تواند تغییر کند (جهش یابد).
در دسامبر 2020، B.1.1.7، یک نوع جدید در انگلستان شناسایی شد و از آن زمان، انواع دیگر در نقاط مختلف جهان از جمله B.1.351، که ابتدا در آفریقای جنوبی شناسایی و همه گیر شد، جهش ها ممکن است ویروس کرونا را سریعتر از فردی به فرد دیگر منتقل کند و باعث بیماری شدیدتری شود.
عفونت های بیشتر می تواند منجر به بیماری بیشتر افراد شود و همچنین فرصت بیشتری را برای ویروس ایجاد می کند تا جهش های بیشتری ایجاد کند.
درباره انواع ویروس کرونا بیشتر بخوانید!
ویروس کرونا در حیوانات مختلف نیز شناسایی و حتی قابل انتشار است. به ندرت، ویروس کرونا میتواند از حیوان به انسان انتقال یابد، هرچند میدانیم انواع مختلف ویروس کرونا نیز وجود دارد، برخی از آنها می توانند باعث سرماخوردگی یا سایر بیماریهای تنفسی خفیف (بینی، گلو، ریه) شوند، سایر ویروس های کرونا می توانند باعث بیماری های جدی تر شوند، از جمله سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) سارس و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS).
در دوران کرونا اگر احساس بیماری کنم چه کنم؟
اگر نگران هستید که ممکن است به کووید -19 مبتلا شوید ، در انتهای مقاله بخشی برای اقدامات جهت محافظت از کووید 19 قرار دادیم.
اقدامات دوران پندمی کرونا:
شستن مرتب دستها به ویژه پس از بازگشت از مکانهای عمومی.
استفاده از دستکش یکبار مصرف، رعایت شکل صحیح درآوردن و دور انداختن آن و نهایتا اقدام به شستن دستها.
در مکانهای عمومی، درحد امکان به سطوح دست نزنید.
به هیچ وجه دست خود را به صورت خود نمالید مگر زمانیکه از ضدعفونی بودن آن، مطمئن باشید.
استفاده از ماسک (روی دهان و بینی را کاملا بپوشاند) در فضای خارج از خانه الزامی است. اگر داخل خانه فردی مشکوک به داشتن بیماری کرونا میباشد، استفاده از ماسک به روش صحیح، ضروری میباشد. ماسکها را پس از یک بار استفاده (بیش از ده دقیقه) بایستی تعویض نمود مگر اینکه ماسکهای بسیار ویژه و تخصصی که قابلیت شستشو و یا ضدعفونی کردن را داشته باشد که معمولا مردم عادی از آنها استفاده نمیکنند.
هنگام سرفه و عطسه حتما جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید.
دستمالهای استفاده شده بایستی در سطلهای درپوشدار انداخته شود.
در مکانهای عمومی، محل کار (و یا در منزل در صورت حضورفرد مشکوک به داشتن بیماری کرونا) ، رعایت فاصله اجتماعی (حداقل 2 متر) الزامی است.
عبور جریان دائمی هوا در مکانهای سر بسته الزامی است. (معمولا هوای کل محیط بایستی در هر یک ساعت، 12 بار تخلیه شود). پیشنهاد میشود برای راحتی کار از کولر یا پنکه در حالیکه حداقل دو پنجره مقابل هم باز باشند، استفاده شود.
در داخل خودرو، به منظور ایجاد جریان هوا، پائین بودن شیشههای خودرو توصیه میشود.
کوتاه کردن زمان صحبت در مکانهای بسته عمومی حتی در صورت استفاده از ماسک و حفظ فواصل اجتماعی.
بسیاری از افراد ناقل بدون علامت هستند (اسیمپتوتیک) ، صحبت معمولی پانزده دقیقه یا بیشتر حتی با پوشش ماسک و حفظ فاصله اجتماعی در فضاهای سربسته، احتمال آلوده شدن به ویروس کرونا را به شدت بالا میبرد.
در صورت صحبت با صدای بلند این احتمال به شدت افزایش مییابد. در فضاهای باز این مدت، البته با زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی کمی بیشتر است ولی بهتر است که به هرحال، زمان صحبت را تا حد امکان کاهش دهید.
افراد مشکوک به بیماری کرونا بایستی مطابق دستور پزشک مدتی را در قرنطینه سپری کنند و در صورت امکان از حمام و دستشویی مستقل، استفاده کنند و پس از بهبودی(انجام دو تست PCR با جواب منفی در بازه یک هفته)، مکانهای مورد استفاده بایستی بطور صحیح ضد عفونی شوند.
زمان قرنطینه مناسب برای محصولات کاغذی یا مقوایی ساده حداقل 24 ساعت و برای کتاب های پوشیده از پلیاستر، سایر پلاستیکها و همچنین مواد پلاستیکی به مانند سیدی(CD) یا دیویدی(DVD) ، 72 ساعت و زمان ماندگاری ویروس بروی اسکناس، تا 4 روز میباشد.
گرفتن نمایندگی انحصاری برای محصولِ “فیلمهای محافظ شیشه”(Window film)شرکت MADICO شرکتngi – نمایندهی انحصاری محصولات شرکت MADICO در ایران – با استفاده از فیلمهای محافظ،... ادامه مطلب
پاسخ به دیدگاه
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.